czwartek, czerwiec 17, 2021 Rolnictwo
Służba polskiej wsi to rdzeń i jądro naszego programu Polski Ład - podkreślił premier Mateusz Morawiecki na debacie dot. Polskiego Ładu dla rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich.
środa, czerwiec 16, 2021 Rolnictwo
Projekt ustawy o rodzinnym gospodarstwie rolnym ma przywrócić godność rolnika, godność rodzinnym gospodarstwom rolnym. Głównym jego celem jest wsparcie małych i średnich gospodarstw - mówił minister rolnictwa i rozwoju wsi Grzegorz Puda podczas debaty...
wtorek, czerwiec 15, 2021 Kultura
- W liczącej 728. osób grupie mężczyzn, skierowanych z więzienia w Tarnowie do obozu – jak go wówczas określano - kwarantanny, znaleźli się Polacy oskarżeni o antyniemiecką działalność lub uznani za potencjalnie niebezpiecznych dla III Rzeszy. (…)
poniedziałek, czerwiec 14, 2021 Gospodarka
Wierzę, że ta warta wiele milionów euro inwestycja, w fabrykę MAN Truck & Bus SE , umocni nasz kraj jako lidera branży motoryzacyjnej. Polska jest dobrą lokalizacją dla nowych inwestycji - Krzysztof Drynda, prezes Polskiej Agencji Inwestycji i Handlu.
piątek, czerwiec 11, 2021 Obronność
Dragon-21 to największe w skali ćwiczenia w roku 2021. To ćwiczenie, którego zadaniem jest sprawdzenie gotowości bojowej Wojska Polskiego. Epizody tu ćwiczone świadczą o wysokim wyszkoleniu naszych żołnierzy.
środa, czerwiec 09, 2021 Felietony
- Obecna ustawa o postępowaniu w sprawach nieletnich, pochodząca z 1982 r., jest archaiczna. Nie obejmuje wielu czynów karalnych.
środa, czerwiec 09, 2021 Społeczeństwo
Prezydent RP wręczył Medale Virtus et Fraternitas dziewięciu osobom z Czech, Rumunii, Słowacji, Ukrainy i Węgier, które w XX w. pomagały polskim obywatelom.
wtorek, czerwiec 08, 2021 Energetyka
Kierownictwo ministerstwa klimatu i środowiska w miejscowości Sękowa, zainaugurowało pilotażowy projekt, polegający na integracji lokalnych odnawialnych źródeł energii.
wtorek, czerwiec 08, 2021 Społeczeństwo
Minister Edukacji i Nauki Przemysław Czarnek uczestniczył w jubileuszu 60-lecia Zespołu Placówek w Łukowie . Podczas wizyty minister spotkał się także z uczniami, rodzicami, nauczycielami i kadrą pedagogiczną szkoły.
poniedziałek, czerwiec 07, 2021 Społeczeństwo
Od 6 czerwca w spotkaniach i zgromadzeniach będzie mogło uczestniczyć maksymalnie 150 osób. Przywracamy również możliwość organizowania targów, kongresów i konferencji w ścisłym reżimie sanitarnym - zapowiedział minister zdrowia Adam Niedzielski.
poniedziałek, czerwiec 07, 2021 Gospodarka
W mroku wojen, ludobójstwa, czystek etnicznych działali ludzie, którzy potrafili przeciwstawić się wszechobecnemu złu i pogardzie oraz stanąć w obronie ludzkiego życia, godności i wolności.
niedziela, czerwiec 06, 2021 Gospodarka
Ponad dwa tygodnie temu Polacy poznali założenia Polskiego Ładu - planu odbudowy polskiej gospodarki po pandemii COVID-19.
sobota, czerwiec 05, 2021 Gospodarka
Ostatnie dane GUS o zmniejszeniu się liczby aptek w 2020 r. w porównaniu z 2019 r. (spadek o 1,9%) potwierdzają tendencję datującą się od 2017 r., tj., od roku, w którym zaczęła obowiązywać ustawa zwana „Apteka dla aptekarza”.
sobota, czerwiec 05, 2021 Gospodarka
Nowoczesny system podatkowy musi promować inwestycje i minimalizować formalności w rozliczaniu podatków. Dlatego już w przyszłym roku, obok pakietu ulg na innowacje, wprowadzone zostaną ulgi nakierowane na ekspansję biznesu i rozwój firm.
piątek, czerwiec 04, 2021 Gospodarka
„Dekada Działania - Trwałe ożywienie gospodarcze - Najważniejsze wyzwania na drodze do realizacji Agendy 2030 i Celów Zrównoważonego Rozwoju” to temat przewodni wideokonferencji w formacie V4+, w której uczestniczył wicepremier, minister rozwoju, pracy i...
środa, czerwiec 02, 2021 Energetyka
Konsultacje publiczne nowelizacji ustawy o inwestycjach w zakresie elektrowni wiatrowych oraz niektórych innych ustaw dobiegają końca. Inwestycja w energetykę wiatrową na lądzie pomoże nam zrealizować założenia Polskiego Ładu.
środa, czerwiec 02, 2021 Społeczeństwo
Minister Edukacji i Nauki Przemysław Czarnek odwiedził dzieci i kadrę pedagogiczną Niepublicznego Przedszkola Sióstr Urszulanek w Legionowie.
wtorek, czerwiec 01, 2021 Prawo
Prezydent RP Andrzej Duda podpisał tzw. ustawę w sprawie młodzieżowych rad gminy, powiatu i młodzieżowego sejmiku województwa.
piątek, maj 28, 2021 Gospodarka
PKN Orlen rozbuduje Zakład Produkcyjny w Płocku. W inwestycję zaangażują się Hyundai Engineering oraz Técnicas Reunidas. Przy budowie Kompleksu Olefin III zostaną zastosowane najnowsze technologie, które pozwolą m.in. na wzrost efektywności...
piątek, maj 28, 2021 Gospodarka
Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii rozpoczyna szerokie konsultacje społeczne Polskiego Ładu z przedsiębiorcami. Przedmiotem dyskusji będą projekty ustaw przygotowywane przez MRPiT dotyczące m.in. poprawy sytuacji mieszkaniowej Polaków, zmian w...
czwartek, maj 27, 2021 Kultura
Z udziałem prezydenta Andrzeja Dudy w Pałacu Prezydenckim odbył się finał Akademickich Mistrzostw Polski Debat Oksfordzkich. Zwycięstwo wywalczyła drużyna z Uniwersytetu Jagiellońskiego.
czwartek, maj 27, 2021 Gospodarka
System podatkowy w Polsce będzie wspierał każdego przedsiębiorcę, który chce inwestować w innowacje. Od 2022 r. w Polsce będzie działać kompleksowy system ulg podatkowych - działających równocześnie, na każdym etapie procesu produkcyjnego. To ulgi B+R,...
poniedziałek, maj 24, 2021 Prawo
- Po raz kolejny rzecznik generalny Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej próbuje ingerować w polską suwerenności i tożsamość prawną - powiedział Sekretarz Stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości Sebastian Kaleta na konferencji prasowej.
niedziela, maj 23, 2021 Maciej Pawlak
Branża budowlano-montażowa, podobnie, jak wiele innych segmentów gospodarki, odczuła skutki koronakryzysu.
sobota, maj 22, 2021 Gospodarka
- Bitwa pod Monte Cassino to ważny element naszej świadomości narodowej. Służba ówczesnych żołnierzy Wojska Polskiego to wzór do naśladowania dla dzisiejszych żołnierzy (…)
piątek, maj 21, 2021 Paliwa
Wykorzystanie innowacyjnych pod względem gospodarczym i korzystnych pod względem ochrony środowiska technologii wodorowych to główny cel stworzenia „Podkarpackiej Doliny Wodorowej”.
piątek, maj 21, 2021 Społeczeństwo
- Wielka reforma społeczno-gospodarcza, w której centrum stawiamy rodzinę - tak o zaprezentowanym Polskim Ładzie mówi minister rodziny i polityki społecznej Marlena Maląg.
czwartek, maj 20, 2021 Gospodarka
Dialog środowisk sektora nauki, techniki i przemysłu, budowanie płaszczyzny współpracy w działaniach na rzecz upowszechniania wiedzy technicznej, a także podnoszenie innowacyjności i konkurencyjności polskiej gospodarki w czasie postpandemicznym.
środa, maj 19, 2021 Rolnictwo
W posiedzeniu Komisji Rolnictwa parlamentów państw Grupy Wyszehradzkiej (Polska, Republika Czeska, Słowacja, Węgry) udział wziął komisarz UE ds. rolnictwa Janusz Wojciechowski.
wtorek, maj 18, 2021 Gospodarka
Wiceminister infrastruktury Marek Gróbarczyk podpisał list intencyjny dotyczący pozyskania pływającej jednostki naukowo-badawczej.

Kurier365 opinie

Wiele jest miejsc wymiany opinii w internecie. Na portalu opinie.kurier365.pl znajdziecie stanowiska ludzi z przeciwnych stron politycznych i społecznych. Opinie pracodawców i pracowników. Każdy może tu wnieść swój wkład.

Prosty sposób rejestracji
Wystarczy wysłać do nas zgłoszenie na maila: [email protected] a my wykonamy resztę.
Elastycznie
Możesz pisać na Opiniach bezpośrednio, bądź przysyłać nam teksty na dedykowanego maila.
Szybko
Jeśli nie umieszczasz tekstu osobiście, my zrobimy to w ciągu kilku godzin.
Pomagamy
W razie trudności dzwonisz pod dedykowany numer.
Nie martw się nie przysyłamy żadnej niechcianej korespondencji, jedynie zamówione blogi.
Gospodarka
Społeczeństwo
Kultura
Prawo