sobota, lipiec 31, 2021 Maciej Pawlak
Rzadko poruszamy tu problematykę społecznej działalności biznesu. A staje się ona jednym z coraz ważniejszych zagadnień, bezpośrednio związanych z działalnością przedsiębiorstw, szczególnie tych dużych i średniej wielkości - na rzecz środowiska, lokalnej...
piątek, lipiec 30, 2021 Bezpieczeństwo
Podczas konferencji w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów zapowiedziano powstanie nowej jednostki Policji - Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości. W konferencji wziął udział Mariusz Kamiński, minister spraw wewnętrznych i administracji
czwartek, lipiec 29, 2021 Gospodarka
10 inwestorów, blisko miliard euro zgromadzonego kapitału i trzy inwestycje infrastrukturalne, to bilans dwuletniej działalności Funduszu Trójmorza.
środa, lipiec 28, 2021 Kultura
Prezydent Andrzej Duda odwiedził w Tokio Ośrodek Pomocy Społecznej Fukudenkai, który w latach 20. ubiegłego wieku udzielił pomocy sierotom po polskich zesłańcach na Syberię.
wtorek, lipiec 27, 2021 Maciej Pawlak
Koszty pandemii (lockdowny, ogromne potrzeby służby zdrowia), rozbudowane programy socjalne wpłynęły znacząco na budżet państwa. Nic więc dziwnego, że resort finansów szuka nowych środków do pozyskania - np. z akcyzy.
poniedziałek, lipiec 26, 2021 Gospodarka
Premier Mateusz Morawiecki oczekuje, że proces legislacyjny, dotyczący nowych rozwiązań podatkowych w ramach "Polskiego Ładu" zakończy się do 30 listopada 2021r.
poniedziałek, lipiec 26, 2021 Unia Europejska
Szał wyprzedaży trwa, obniżki wkrótce mogą sięgnąć do 80 proc. W szale wakacyjnych zakupów łatwo stracić głowę i dokonać niewłaściwego wyboru. Co zrobić z za małym kapeluszem, butem, któremu odpadł obcas lub perfumami z zagranicy, które do nas nie dotarły?
niedziela, lipiec 25, 2021 Unia Europejska
Wiceminister klimatu i środowiska Edward Siarka spotkał się z ambasadorem przy UE Arkadiuszem Plucińskim oraz z polskimi posłami do Parlamentu Europejskiego.
sobota, lipiec 24, 2021 Gospodarka
Dostosowanie usług publicznych służb zatrudnienia do potrzeb osób szukających pracy i pracodawców oraz bardziej efektywne i dostosowane do najaktualniejszych potrzeb zarządzanie migracjami zarobkowymi - to główne cele projektu ustawy o wspieraniu...
piątek, lipiec 23, 2021 Rolnictwo
- Jesteśmy dumni z polskiego rolnictwa. W Polskim Ładzie mamy wiele nowych rozwiązań dla polskiego rolnika.
piątek, lipiec 23, 2021 Gospodarka
Jednym z aktualnych wyzwań polityki rozwoju jest jej integracja i wzmacnianie na poziomie lokalnym, regionalnym i ponadregionalnym - powiedziała wiceminister finansów, funduszy i polityki regionalnej Małgorzata Jarosińska-Jedynak na konferencji...
czwartek, lipiec 22, 2021 Unia Europejska
W ramach węgierskiego przewodnictwa w Grupie Wyszehradzkiej w Komárom spotkali się szefowie dyplomacji państw Grupy Wyszehradzkiej .
czwartek, lipiec 22, 2021 Felietony
Sekretarz stanu w ministerstwie rolnictwa i rozwoju wsi Ryszard Bartosik uczestniczył w posiedzeniu Rady UE ds. Rolnictwa i Rybołówstwa w Brukseli. Było to pierwsze posiedzenie ministrów rolnictwa i rybołówstwa pod przewodnictwem Słowenii.
wtorek, lipiec 20, 2021 Krzysztof Przybył
Wyciek elektronicznej korespondencji najważniejszych osób w państwie uświadomił nam z całą mocą, że w XXI wieku bezpieczeństwa nie mierzy się tylko siłą uzbrojenia ani wielkością armii.
poniedziałek, lipiec 19, 2021 Bezpieczeństwo
Błaszczak: Funkcja, którą obejmuje generał Joks niewątpliwie pozytywnie wpłynie na bezpieczeństwo Polski i bezpieczeństwo państw wschodniej flanki NATO.
poniedziałek, lipiec 19, 2021 Maciej Pawlak
Bardziej nas emocjonuje polityka, niż gospodarka. A powinno być, na zdrowy rozsądek, dokładnie odwrotnie. Tyrady polityków mają bowiem o wiele mniejszy wpływ na nasze życie, naszą przyszłość, niż zapadające w ciszy gabinetów prezesów i ministrów decyzje...
niedziela, lipiec 18, 2021 Gospodarka
Współpraca w zakresie transportu kolejowego, morskiego i lotniczego była tematem wideorozmowy przez ministra infrastruktury Andrzeja Adamczyka z ministrem transportu Chińskiej Republiki Ludowej Li Xiaopengiem.
sobota, lipiec 17, 2021 Społeczeństwo
Minister rodziny i polityki społecznej odwiedziła Podkarpacie, gdzie mówiła przede wszystkim o założeniach Polskiego Ładu.
środa, lipiec 14, 2021 Felietony
61 sportowców z 215 reprezentantów Polski na zbliżające się Igrzyska Olimpijskie w Tokio to żołnierze! - To jest wielkość rekordowa. Wcześniej nigdy tak wielu sportowców nie było żołnierzami Wojska Polskiego.
środa, lipiec 14, 2021 Kultura
To dla nas wielka satysfakcja, że Instytut Pileckiego stał się właścicielem „Domu Turka” – miejsca tak ważnego z punktu widzenia pamięci zarówno lokalnej, jak i ogólnopolskiej, a nawet globalnej.
wtorek, lipiec 13, 2021 Sport
- Chciałbym podkreślić, że rząd absolutnie docenia ogromny wkład zarówno GOPR, jak i TOPR w bezpieczeństwo w górach.
czwartek, lipiec 08, 2021 Felietony
- Polska konsekwentnie wspiera szeroką współpracę NATO z krajami Bałkanów Zachodnich w zakresie dialogu polityczno-wojskowego i pomocy reformatorskiej.
poniedziałek, lipiec 05, 2021 Obronność
Misja w Afganistanie to jedna z najdłuższych i najtrudniejszych operacji zagranicznych Wojska Polskiego. Polscy żołnierze byli obecni w Afganistanie prawie 20 lat.
niedziela, lipiec 04, 2021 Społeczeństwo
O rządowym wsparciu dla osób z niepełnosprawnościami i Programie Dostępność Plus mówiła Małgorzata Jarosińska-Jedynak, wiceminister finansów, funduszy i polityki regionalnej podczas spotkania Sejmiku Osób Niepełnosprawnych Województwa Śląskiego.
sobota, lipiec 03, 2021 Energetyka
Lokalny wymiar transformacji energetycznej to temat przewodni III Forum Energetyki Rozproszonej. W wydarzeniu udział wziął wiceminister klimatu i środowiska Ireneusz Zyska.
piątek, lipiec 02, 2021 Obronność
Podczas 33. posiedzenia Sejmu odbyła się debata nad wnioskiem Koalicji Obywatelskiej o wyrażenie wotum nieufności wobec szefa MSWiA Mariusza Kamińskiego.
piątek, lipiec 02, 2021 Gospodarka
„Miejsce klastrów i organizacji klastrowych w polityce innowacyjnej państwa” - to temat wystąpienia ministra Jarosława Gowina na konferencji zorganizowanej przez Platformę Przemysłu Przyszłości.
środa, czerwiec 30, 2021 Gospodarka
O roli państw Europy Środkowo-Wschodniej w obszarze badań i innowacji w europejskich systemach żywnościowych dyskutowano w trakcie konferencji międzynarodowej.
środa, czerwiec 30, 2021 Maciej Pawlak
Wraz z obserwowanym ożywieniem w gospodarce, wynikającym z luzowania kolejnych obostrzeń pandemicznych i rosnącą liczbą osób zaszczepionych przeciw koronawirusowi (na dziś z pierwszą dawką: prawie 16,5 mln, a w pełni zaszczepionych - ponad 12 mln),...
poniedziałek, czerwiec 28, 2021 Transport
Potencjalne pola do współpracy przy projektach infrastrukturalnych realizowanych w Polsce, Pakiet Mobilności I oraz niskoemisyjny transport były omawiane podczas spotkania ministra infrastruktury Andrzeja Adamczyka z ministrem delegowanym ds. transportu...

Kurier365 opinie

Wiele jest miejsc wymiany opinii w internecie. Na portalu opinie.kurier365.pl znajdziecie stanowiska ludzi z przeciwnych stron politycznych i społecznych. Opinie pracodawców i pracowników. Każdy może tu wnieść swój wkład.

Prosty sposób rejestracji
Wystarczy wysłać do nas zgłoszenie na maila: [email protected] a my wykonamy resztę.
Elastycznie
Możesz pisać na Opiniach bezpośrednio, bądź przysyłać nam teksty na dedykowanego maila.
Szybko
Jeśli nie umieszczasz tekstu osobiście, my zrobimy to w ciągu kilku godzin.
Pomagamy
W razie trudności dzwonisz pod dedykowany numer.
Nie martw się nie przysyłamy żadnej niechcianej korespondencji, jedynie zamówione blogi.
Gospodarka
Społeczeństwo
Kultura
Prawo