czwartek, wrzesień 19, 2019 Felietony
– Mamy za co dziękować polskiemu rolnictwu – za wysokiej jakości żywność, za zrównoważony rozwój, za przeciwdziałanie zmianom klimatycznym, za dbanie o glebę i wodę – powiedział minister Ardanowski.
czwartek, wrzesień 19, 2019 Krzysztof Przybył
Z nowu będzie o niezmiennie otwartej i niezmiennie ważnej kwestii, czyli współpracy świata nauki ze światem biznesu. W ostatnich latach pisałem o niej kilkakrotnie, zwykle w mało optymistycznym tonie. Czas więc na pozytywne spostrzeżenia – bo coś jednak...
środa, wrzesień 18, 2019 Obronność
Zakłady lotnicze PZL-Świdnik, skąd pochodzi 80 proc. śmigłowców dostarczonych polskim siłom zbrojnym w ostatnich latach, są filarem obecności zbrojeniowego koncernu Leonardo na krajowym rynku – mówi Marco Lupo, prezes Leonardo Poland.
środa, wrzesień 18, 2019 Kultura
To pierwsza obecność polskiego ministra edukacji na Białorusi od 30. lat. 15-16 września br. Minister Edukacji Narodowej Dariusz Piontkowski przebywał z dwudniową wizytą na Białorusi.
wtorek, wrzesień 17, 2019 Maciej Pawlak
Wbrew pohukiwaniom krytyków różnej maści, uważających projekt głównego hubu transportowego w Polsce za fantasmagorię obecnych władz, ich działania wokół realizacji projektu Centralnego Portu Komunikacyjnego nie ustają.
wtorek, wrzesień 17, 2019 Gospodarka
E-recepty w aplikacji mObywatel, profil zaufany potwierdzany w przychodni – to tylko kilka najnowszych ułatwień dla pacjentów, które Ministerstwo Cyfryzacji przygotowało wspólnie z Ministerstwem Zdrowia.
poniedziałek, wrzesień 16, 2019 Unia Europejska
- Jeśli porównać nasze stosunki gospodarcze z Niemcami do relacji w pracy, to zachodni sąsiedzi są naszym najbliższym współpracownikiem, kolegą siedzącym przy biurku obok - min. Jerzy Kwieciński.
czwartek, wrzesień 12, 2019 Obronność
- Partia dziś opozycyjna Platforma Obywatelska opublikowała swój pseudoprogram – powiedział Mariusz Błaszczak, minister obrony narodowej podczas przysięgi żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej.
czwartek, wrzesień 12, 2019 Bezpieczeństwo
- Bardzo ważne i ciekawe dyskusje. Bardzo wiele spotkań z naszymi partnerami, przyjaciółmi – podsumowuje swój udział w Forum minister cyfryzacji Marek Zagórski. - Zarówno z Unii Europejskiej, ale także ze Stanów Zjednoczonych. Dużo deklaracji współpracy,...
środa, wrzesień 11, 2019 Gospodarka
Według ostatnich danych Eurostatu PKB w II kwartale 2019 r. dla całej UE wzrósł o 1,4% r/r wobec 1,6% w I kwartale (dane wyrównane sezonowo) – stwierdziła w swym komentarzu Jadwiga Emilewicz, minister przedsiębiorczości i technologii.
środa, wrzesień 11, 2019 Felietony
Minister rolnictwa i rozwoju wsi Jan Krzysztof Ardanowski uczestniczył w konferencji „Wspieranie, promowanie i rozwój polskiej wsi”, która odbyła się w Barcinie.
wtorek, wrzesień 10, 2019 Społeczeństwo
– Kluczowym zadaniem naszego resortu jest ochrona środowiska naturalnego uwzględniająca potrzeby zarówno obecnie żyjących ludzi, jak i kolejnych pokoleń.
wtorek, wrzesień 10, 2019 Kultura
- Pamięć świadczy o tożsamości narodu, a także pojedynczych ludzi - powiedział w Łodzi wicepremier, minister kultury i dziedzictwa narodowego, prof. Piotr Gliński, który wziął udział w premierze multimedialnego widowiska przygotowanego z okazji 80....
poniedziałek, wrzesień 09, 2019 Krzysztof Przybył
Niewątpliwie projekt przyszłorocznej ustawy budżetowej to owoc znakomitej koniunktury gospodarczej, którą jeszcze cieszy się Polska (i oby cieszyła się jak najdłużej). I od razu nasuwa się pytanie: czy model, w którym rosną wydatki socjalne, a nie widać...
sobota, wrzesień 07, 2019 Bezpieczeństwo
Minister środowiska Henryk Kowalczyk poinformował podczas konferencji prasowej o działaniach podjętych przez resort środowiska w związku z awarią kolektorów ściekowych Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji m.st. Warszawy.
piątek, wrzesień 06, 2019 Rolnictwo
– Często wizerunek rolników upraszcza się i sprowadza do ciężko pracujących ludzi, tymczasem ich rola jest bardzo ważna, bo zapewniają oni bezpieczeństwo żywnościowe państwa – podkreślił minister rolnictwa i rozwoju wsi Jan Krzysztof Ardanowski.
piątek, wrzesień 06, 2019 Kultura
Każdy naród musi dbać o swoją historię i pamięć - powiedział w Holandii wicepremier, minister kultury Piotr Gliński po uroczystościach inaugurujących 75. rocznicę wyzwolenia tego kraju spod okupacji niemieckiej.
środa, wrzesień 04, 2019 Społeczeństwo
Ministerstwo Zdrowia rozpoczyna realizację ogólnopolskiego „Programu wymiany ambulansów”, dzięki któremu do stacji pogotowia ratunkowego w całym kraju trafi 200 nowoczesnych karetek.
środa, wrzesień 04, 2019 Felietony
Według najnowszych danych tempo wzrostu PKB w II kw. 2019 r. wyniosło 4,5%r/r. – stwierdza Jerzy Kwieciński, minister inwestycji i rozwoju.
wtorek, wrzesień 03, 2019 Rynek pracy
Wyłączenie dodatku stażowego z minimalnego wynagrodzenia oraz podwyżki dla młodocianych pracowników uczących się zawodu – to najważniejsze, ale nie jedyne zmiany w prawie pracy czekające nas w najbliższej przyszłości.
wtorek, wrzesień 03, 2019 Obronność
- Rozmawialiśmy na temat relacji polsko-amerykańskich. Są one najlepsze w historii. (…) Rozmawialiśmy o kolejnej siódmej lokalizacji dla wojsk amerykańskich. Sześć mamy już uzgodnionych - powiedział Mariusz Błaszczak, minister obrony narodowej po...
poniedziałek, wrzesień 02, 2019 Juliusz Bolek
II wojna światowa dla Polski oraz jej kultury dzięki agresji Niemców i Rosjan to tragedia, która ciągle boli. Wielu krzywd nie da się naprawić. Tym większą radość sprawiła wiadomość, że właśnie obrazy z kolekcji Potockich wróciły do Polski.
poniedziałek, wrzesień 02, 2019 Kultura
Podsekretarz stanu w ministerstwie kultury i dziedzictwa narodowego (MKiDN) Wanda Zwinogrodzka wręczyła nominacje 54. dyrektorom szkół artystycznych oraz 2. dyrektorom burs artystycznych.
poniedziałek, wrzesień 02, 2019 Maciej Pawlak
W przedwyborczej gorączce czasami umykają informacje, które sprawiają, że zmniejszyć się mogą koszty życia zwykłych ludzi, żyjących z dala od wielkich skupisk miejskich. Mowa nie tylko o kolejnych programach z „plusem”.
sobota, sierpień 31, 2019 Społeczeństwo
W Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski omówił rezultaty prac nad projektem pod nazwą „Kanon kuchni polskiej”. Celem tego projektu jest wybranie i opisanie co najmniej stu potraw, które są najbardziej...
środa, sierpień 28, 2019 Społeczeństwo
Warszawa - w ramach Szczytu Dyplomacji Samorządowej i Ekonomicznej – stanie się areną debaty nad kształtem skutecznej dyplomacji w nowoczesnym świecie naznaczonym globalizacją, rewolucją informacyjną i pełnym wzajemnych wielosektorowych powiązań na...
wtorek, sierpień 27, 2019 Społeczeństwo
Prezydent RP Andrzej Duda podpisał ustawę o centrach usług społecznych. W uroczystości wziął udział wiceminister rodziny, pracy i polityki społecznej, Kazimierz Kuberski.
wtorek, sierpień 27, 2019 Kultura
Z uwagi na tradycję i naszą, pełną tragicznych wydarzeń, historię warto kultywować pamięć o dawnej Polsce, chronić obiekty tak wyjątkowe jak obrazy i pamiątki codziennego użytku naszych przodków.
poniedziałek, sierpień 26, 2019 Gospodarka
Rośnie inflacja w Polsce. Według opinii analityków Instytutu Biznesu w okresie kilku najbliższych kwartałów ten trend będzie się pogłębiał.
poniedziałek, sierpień 26, 2019 Paliwa
Zarząd PGNiG SA z dużą satysfakcją przyjął informację o zakończeniu pozyskiwania przez Venture Global LNG finansowania budowy terminala w Calcasieu Pass w Luizjanie, USA.

Kurier365 opinie

Wiele jest miejsc wymiany opinii w internecie. Na portalu opinie.kurier365.pl znajdziecie stanowiska ludzi z przeciwnych stron politycznych i społecznych. Opinie pracodawców i pracowników. Każdy może tu wnieść swój wkład.

Prosty sposób rejestracji
Wystarczy wysłać do nas zgłoszenie na maila: [email protected] a my wykonamy resztę.
Elastycznie
Możesz pisać na Opiniach bezpośrednio, bądź przysyłać nam teksty na dedykowanego maila.
Szybko
Jeśli nie umieszczasz tekstu osobiście, my zrobimy to w ciągu kilku godzin.
Pomagamy
W razie trudności dzwonisz pod dedykowany numer.
Nie martw się nie przysyłamy żadnej niechcianej korespondencji, jedynie zamówione blogi.
Gospodarka
Społeczeństwo
Kultura
Prawo